Ruim 10 jaar uitermate tevreden geweest met een Canon spiegelreflex-camera, maar toch op zoek gegaan naar een lichtgewicht camera welke voorzien is met oa. wifi en filmen.
Toen ben ik mede door goed advies uitgekomen bij de Panasonic Lumix DMC-G80HEG-K Body + 14-140mm/f3.5-5.6 Black. Een zeer gebruiksvriendelijke en toch uitgebreide systeemcamera welke haarscherpe foto's maakt en goede kwaliteit filmbeelden. Heb deze camera al enkele dagen in bezit en sta versteld van de snelheid waarmee je opname's achter elkaar kunt maken. Met een bijbehorende app is deze camera ook op afstand te bedienen middels je telefoon of tablet. Wat voor mij vooral een groot pluspunt is, is dat de camera inclusief lens minstens de helft weegt van de Canon EOS inclusief EF-S 55-250 lens, en dat ik niet steeds hoef te wisselen tussen de 18-55 en 55-250 lens, omdat het bereik van deze 2 lenzen gelijk staat aan de 14-140 mm. Een camera met een top kwaliteit-prijs verhouding. Dit is een echte aanrader voor elke fotograaf.
Pluspunten
- Licht gewicht
- Snelle opname's
- Scherpe filmbeelden
- Kwaliteit-Prijs verhouding